Oreotruffels

Ze zijn gewoon te simpel om niet uit te proberen en de favoriete lekkernij van één van mijn beste vriendinnen. Toegegeven, hier heb je geen bakskills voor nodig, maar ze zijn gewoon lekker en leuk om te maken. Een lekker romig cookies & cream truffeltje met een krokant laagje witte chocolade, afgewerkt met crumble van Oreo. Eenvoudig mag ook wel eens, toch? 

Ingrediënten (voor 20 truffels) 

 • 350 g Oreokoekjes (+ vier extra koekjes voor de crumble)
 • 150 g roomkaas
 • 250 g witte chocolade
 • Gouden pareltjes (optioneel)

Bereiding

 1. Doe de Oreokoekjes in een keukenblender en mix tot alle koekjes volledig verkruimeld zijn. Optie 2: Heb je geen keukenblender? Gebruik dan een vershoudzakje dat je goed kan afsluiten en klop met een deegrol alle koekjes fijn tot je een fijne kruimel krijgt.
 2. Voeg de roomkaas toe in de keukenblender en mix nog een keer tot je een mooie pasta krijgt.
  Optie 2: Doe de inhoud van de koekjes in een grote kom en voeg de roomkaas toe. Gebruik een pannenlikker om de roomkaas er goed door te mengen.
 3. Doe de inhoud in een schaaltje en plaats voor minstens anderhalf uur in de diepvries.
 4. Haal de truffelvulling uit de diepvries en rol balletjes (circa 25 g elk) en leg terug in een schaaltje.
 5. Plaats de truffeltjes terug een 30-tal minuten in de diepvries.
 6. Smelt intussen je witte chocolade in microgolf (methode die ik altijd gebruik: zie onderstaande video).
 7. Haal de truffeltjes uit de diepvries en laat een bolletje vallen in de kom witte chocolade. Rol met een vork (of doorhaalvorkje) de truffel tot deze helemaal bedekt is in witte chocolade. Tik de overtollig chocolade met je vork er af.
 8. Doe onmiddellijk wat crumble (of gouden pareltjes) over de truffel (zodra de chocolade hard geworden is, vallen de kruimeltjes er gewoon af).
 9. De truffels zijn klaar en kunnen meteen gegeten worden!

Tip: bewaar de Oreo-truffels bij voorkeur in de diepvries en laat rustig een uurtje ontdooien zodat ze lekker zacht zijn. Heerlijk!