Chocoladefudge met sinaasappel

Sinaasappel en chocolade… match made in heaven voor in gebak, truffels of fudge! Dit receptje is zo eenvoudig en maak ik vaak last minute voor mijn familie of vrienden als cadeautje. Heerlijk zacht met een diepe chocoladesmaak en frisse toets van sinaasappel (en jawel… een scheutje cointreau!). Ik presenteer ze graag in een papiertje om zo bij de koffie te serveren. 

Ingrediënten (voor circa 30 porties)

 • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker (305 ml)
 • 300 g donkere chocolade callets of stukjes (56% dark)
 • 30 g boter
 • zeste van 1 sinaasappel
 • scheutje cointreau

Bereiding 

 1. Neem een vierkante bakvorm (20×20 cm) en bekleed met bakpapier. Zet opzij.
 2. Neem een diepe steelpan en doe de gecondenseerde melk en stukjes chocolade erin. Laat smelten op een zacht vuur. Roer af en toe met een (hittebestendige) pannenlikker, zodat de chocolade zeker niet zou aanbranden.
 3. Als alles mooi gesmolten is, haal de pan van het vuur en voeg de boter, zeste van sinaasappel en cointreau toe. Meng goed tot de boter is opgelost.
 4. Doe het fudgemengsel in de bakvorm en strijk mooi glad.
 5. Laat de fudge minstens 4 uur opstijven (of bij voorkeur een nacht) in de koelkast.
 6. Haal de fudge uit de vorm en snij in vierkante blokjes en presenteer ze in een klein papiertje of serveerschotel.

Handige tips 

 1. Bekleed je bakvorm met bakpapier dat over de vorm komt. Zo kan je de fudge er makkelijk uitnemen zonder te moeten snijden langs de randjes.
 2. Als je kiest om de fudge te serveren op een bord of serveerschaaltje is het altijd handig om een klein beetje bloemsuiker op de bodem te strooien. Zo blijven ze niet kleven.